Sommarens godaste kyckling

Sommarens godaste kyckling

13 ingredienser

45 min

En favoritkrydda för många är den klassiska grillkryddan. Testa våra färdigmarinerade kycklingben med potatisspett och en krämig coleslaw.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklingben grillkrydda produkt

Lönneberga tipsar!

Klassiska smaker med färdigmarinerade kycklingklubbor med grillkrydda.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Kycklingben Grillkrydda (á 1kg)
  • 700 g färskpotatis

Rosmarinolja

  • 1 kruka rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Coleslaw

  • 0,5 spetskål
  • 2 morötter
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här

Rosmarinolja:

  1. Finhacka rosmarin och lägg i en skål. Riv i vitlök och blanda med olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

Potatis:

  1. Koka potatisen så att den är nästan färdig, du vill behålla lite kärna eftersom potatisen även ska grillas. När potatisen svalnat, trä upp på fyra grillspett. Pensla potatisspetten med rosmarinoljan och grilla samtidigt som du grillar kycklingen tills de får en fin färg och lite krispig yta.

Coleslaw:

  1. Strimla spetskål och morot tunt. Rör ihop majonnäs, soja, socker och salt i en skål och blanda ner spetskål och morot. Låt gärna stå en stund innan du serverar för extra smak.

Kyckling:

  1. Grilla kycklingbenen enligt anvisningen på förpackningen.

Servering:

  1. Pensla potatisspetten med rikligt av rosmarinoljan och servera med nygrillade kycklingben och coleslaw.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Grillade kycklingspett med somrig potatissallad

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer