Kolbulle på Ernsts vis

Kolbulle
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kolbulle på Ernsts vis

7 ingredienser

30 min

Ernsts variant på kolbulle serverad med lingonyoghurt. En snabb och enkel rätt som passar perfekt efter en tung arbetsdag.

Se fler recept från

Sommar med Ernst

Ingredienser

portioner

Kolbulle

  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • salt
  • 400 g fläsk, tärnat

Lingonyoghurt

  • turkisk yoghurt
  • 4 msk rårörda lingon (eller efter eget tycke)

Gör så här

  1. Vispa ihop smeten med ägg, mjöl, mjölk och lite salt. Smeten ska bli lite tjockare än pannkakssmet, om den blir för lös tillsätt mer mjöl.
  2. Värm en stor stekpanna med lite olja och bryn fläsket, häll sedan över smeten. Vänd på kolbullen när den blivit fast alternativt vik ihop på mitten.
  3. Tag yoghurten och häll i de rårörda lingonen. Blanda allt och servera tillsammans med kolbulle.