Karibisk lax med honungsglaserade tillbehör

Karibisk lax med honungsglaserade tillbehör
Foto: TV4

En fiskrätt med smak av Karibien.

Servera laxen med Sofies karibiska sås. Receptet hittar du

här!



Dryck till maten
Comtes D`Isenbourg Grand Cru Riesling Schoenenbourg. Artnr: 2175. 149 kronor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g färsk laxfilé med skinnet på
  • 0,5 dl Jamican Jerkkrydda
  • 0,5 dl mörk rom
  • En nypa kryddpeppar
  • En nypa salt och peppar
  • 3 st medelstora palsternackor
  • 2-3 st stora sötpotatis
  • 1 paket babymorötter (litet paket, skalade)
  • 2 st rödlökar
  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 0,5 st färsk ananas
  • 0,5 dl solrosolja
  • 0,33 dl flytande margarin
  • 1 dl flytande honung
  • Salt och malen vitpeppar efter smak

Gör så här

  1. Grönsaker
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis, palsternacka, rödlök och ananas i lagom stora bitar. Dela vitkålen i lika stora bitar som övriga grönsaker.
  3. Blanda ihop oljemarinaden i en kopp.
  4. Lägg alla grönsaker, utom ananasen, i en ugnssäker form och häll marinaden över. Blanda.
  5. Kör i ugnen i ca 25-30 min och ta ut.
  6. Lägg i ananasen, blanda, och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter, tills grönsakerna fått fin färg och känns genomstekta. Ananasen ska kännas fast i konsistensen.
  7. Lax
    Blanda jerkkrydda, rom, salt, kryddpeppar och svartpeppar.
  8. Skär eventuellt laxen i portionsbitar.
  9. Lägg den med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
  10. Häll över kryddblandningen.
  11. In i ugnen tillsammans med grönsakerna de sista 15-20 minuterna. Var försiktig så den inte blir för torr.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept