Sockerfria bullar

Sockerfria bullar
Foto: TV4
30

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1,75 dl mjölk, 37°
  • 50 g jäst
  • 2 msk Fruktsocker
  • ca 5 dl vetemjöl
  • 125 g mjukt smör
  • Fyllning:
  • 100 g mjukt smör
  • 3 msk Fruktsocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 dl russin
  • 2 äpplen, tunnskivade
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa upp ägg. Värm mjölken och rör ut jästen. Blanda med äggen och fruktsockret. Blanda ihop smör och mjöl och arbeta sedan in mjölkblandningen till en smidig deg. Täck och jäs 20 minuter.
  3. Rör ihop smör, fruktsocker och kardemumma till fyllningen. Knåda degen på mjölat underlag. Kavla ut till en avlång kaka, bred på fyllningen, strö på russin och äppelskivor och rulla ihop. Skär i bitar, ställ i pappersformar och jäs 30 minuter.
  4. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept