Sobanudlar och kyckling i svampbuljong

Sobanudlar och kyckling i svampbuljong
Foto: TV4

Med färdiggrillade kycklinglår skapar du lätt och snabbt en god middag. Japanska udon- eller sobanudlar och torkade alger hittar du i asiatiska butiker eller på hyllan för asiatisk mat i välsorterade livsmedelsbutiker. Champinjoner är gott i den här rätten, men du kan välja vilken svamp som helst.

10 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 grillade kycklinglår
  • 400 g udonnudlar
  • 1 liter svampbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 bit zucchini
  • 200 g färsk svamp
  • 1 msk torkade, flagade alger

Till servering:

  • riven, färsk ingefära
  • riven vitlök
  • sweet chili-sås
  • japansk soja

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran och vitlöken och lägg upp i separata skålar. Häll upp sweet chili-sås och soja i skålar och ställ alltsammans kallt till servering.
  2. Skär loss kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar. Ansa och strimla paprika, zucchini och svamp. Koka nudlarna mjuka enligt anvisningen på paketet. Koka upp buljongen och lägg i paprika, zucchini och svamp och låt dem koka mjuka. Lägg i kycklingköttet och låt det bli genomvarmt.
  3. Fördela nudlarna, grönsakerna och kycklingköttet i varma serveringsskålar. Smula över de torkade algerna, häll den heta buljongen över och servera genast. Låt var och en smaksätta sin portion med valfri smaksättning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept