Smulkaka

Smulkaka
Foto: TV4

Havregryn är gott till så mycket mer än gröt. Denna kaka passar även mjölallergiker, byt då ut ströbrödet till formen mot lite finmixade havregryn.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 6 dl havregryn
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 bittermandlar, rivna
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • lite äggvita
  • lättrostat mandelflis
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Rosta havregrynen lätt på en plåt i ugnen. Smula därefter grynen med händerna till ett grovt mjöl. Smörj och bröa en kakform.
  2. Rör smör och socker vitt. Rör därefter ner de hopvispade äggen, sist havregryn och bittermandel.
  3. Slå smeten i formen, grädda 45-50 minuter. Låt kakan kallna. Blanda glasyren och bred den över. Strö på mandel.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept