Smörrebröd med panerad torsk och remoulad

Smörrebröd med panerad torsk och remoulad
Foto: TV4
2

Du behöver

  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 300 g torskfilé
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 4 dl pankoströbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl pickles
  • 0,5 krispigt äpple
  • 1 tsk currypulver
  • 0,5 citron, i skivor
  • 4 dillvippor
  • 1 msk kapris
  • ev några skalade räkor till garnityr
  • smör, att smöra brödet med och steka i
  • neutral rapsolja, att steka i
  • huvudsalladsblad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka pickles och äpple. Rör samman med majonnäs och currypulver. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär fisken i bitar jämnstora med brödskivorna. Salta fisken och panera sen genom att först vända i mjöl, sen uppvispat ägg och slutligen panko. Stek i olja och smör på medelvärme till ytan är gyllene och frasig. Lägg trippelt hushållspapper så fisken håller sig frasig.
  3. Smöra 4 brödskivor och lägg på ett salladsblad. Lägg på stekt torsk, en klick remoulad, kapris, ev räkor och en dillvippa på varje smörrebröd. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept