Smörrebröd med frasig rödspätta och picklesröra

25 m
4
Smörrebröd med frasig rödspätta och picklesröra
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 0,5 citron

Panerad rödspetta

  • 4 rödspättefiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt och peppar
  • smör och olja, att steka i

Picklesröra

  • 1 ask krasse
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 tsk pressad citron
  • 1 dl ättiksgurka, finhackad
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl äpple, gärna granny smith, finhackat
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • ev lite strösocker

Gör så här

  1. Hacka krassen fint och blanda med övriga ingredienser till picklesröran. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker. Låt stå i kylskåp tills servering.
  2. Salta och peppra fisken och vänd den först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek fiskarna i en stekpanna med smör och olja i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
  3. Servera genom att bre smör på bröden och lägg på en spättafilé på varje, lägg därefter på en rejäl klick röra och avsluta med en citronklyfta. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept