Smördegspaj med kyckling

Smördegspaj med kyckling
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 800 g benfritt kycklingkött
  • 1 grön paprika
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 väl mogna tomater
  • Marinad:
  • 0,5 msk hackad persilja
  • 0,25 tsk timjan
  • 0,25 tsk salvia
  • 0,25 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 msk worcestershiresås
  • 1 tsk soja
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 färdigkavlat smördegslock
  • 1 bit färdigkavlad smördeg
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Dag 1: Skär kycklingköttet i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Blanda persilja, timjan, salvia, koriander, salt, vin, worcestershiresås, soja och hönsbuljong till marinaden. Slå den över kycklingen. Låt stå i kylen över natten.
  2. Dag 2: Värm ugnen till 225°. Ansa och tärna paprikan. Skiva champinjonerna. Lägg dem i kall panna, sätt på värmen och låt champinjonerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs ytterligare en stund. Tärna tomaterna.
  3. Blanda paprika, tomat, champinjoner och kyckling i formen. Ta ut figurer ur smördegsbiten till dekoration. Vispa upp ägget. Pensla formens ytterkant. Lägg på deglocket, dekorera med figurerna och pensla med resten av ägget. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Pajen är klar när kycklingen är genomstekt och locket gyllenbrunt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept