Smördegsflarn med ansjovis, lök och paprika

Smördegsflarn med ansjovis, lök och paprika
Foto: TV4

Godare vickningsrätt får man leta efter. Man kan förbereda allt i god tid, och sedan är det bara att baka de fyllda smördegslängderna när det börjar kurra i magen fram på nattkröken. Perfekt till ett glas öl.

7 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 längder färdigkavlad smördeg
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 10 g smör
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 2 dl crème fraiche med paprika och chili
  • 2 dl riven ost
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver med kärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strimla lök och paprika och låt det långsamt smälta i stekpanna med en klick smör. Låt svalna och fördela strimlorna över smördegen.
  2. Låt ansjovisen rinna av och lägg filéerna på snedden, jämnt fördelat över degarken. Klicka lite crème fraiche mellan varje filé. Toppa med riven ost och nymalen svartpeppar samt svarta oliver. Ställ svalt, om de inte ska gräddas omgående.
  3. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, eller tills smördegen är gräddad och osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept