Smedstorpsgurka

Smedstorpsgurka
Foto: TV4

En läcker inläggning med gurka passar bra på julbordet. Gurkorna är klara att ätas efter två veckor men håller i tre månader i kylen.

14 augusti 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 kg Västeråsgurka
  • 1 msk gula senapskorn
  • 10 dillkronor

Lag:

  • 1 liter vatten
  • 0,25 dl salt
  • 5 dl socker
  • 4 dl ättiksprit (12%)

Gör så här

  1. Skölj gurkorna väl och skär dem i 1 1/2 cm tjocka skivor. Varva gurkskivorna med dillkronor och senapskorn i en stor glasburk.
  2. Blanda vatten, salt, socker och ättiksprit, rör tills sockret smält. Häll lagen över gurkan, lägg en tyngd på och ställ i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept