Smashed kycklingburgare med fetaostdressing

koket.se
Smashed kycklingburgare med fetaostdressing
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Smashed kycklingburgare med fetaostdressing

17 ingredienser

45 min

Smashed burgare på kycklingfärs serverad i bröd med en läcker fetaostdressing med saltgurka. Till burgaren bjuds klyftpotatis som blir extra krispiga tack vare hyvlat smör som läggs på potatisen innan de rostas i ugnen.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rostad potatis

  • 800 g fast potatis
  • 50 g smör

Kycklingburgare

  • 600 g kycklingfärs
  • 2 tsk salt
  • 0,5 citron
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 8 skivor ost (cheddar eller hamburgerost)
  • 4 hamburgerbröd
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Fetaostdressing

  • 100 g fetaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 hela saltgurkor
  • 1 kruka färsk dill
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär potatisen i klyftor. Vänd runt klyftorna i rapsolja. Salta och peppra. Lägg ut dem på en plåt. Hyvla smör och fördela det jämnt över potatisen.
  3. Rosta i ugnen ca 30-35 minuter tills potatisen fått färg.
  4. Hacka saltgurkan fint. Smula fetaosten. Hacka dillen.
  5. Blanda ihop saltgurka, fetaost och dill med yoghurt. Riv i vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda kycklingfärs med finrivet citronskal, finriven vitlök, salt och svartpeppar.
  7. Klipp ut 16 mindre ark bakplåtspapper.
  8. Forma 8 burgare av kycklingfärsen på varsitt ark bakplåtspapper, lägg ett nytt ark ovanpå varje burgare och tryck ut till en smashad burgare.
  9. Stek bröden i lite rapsolja.
  10. Dra av det översta arket från burgarna och vänd ner i stekpanna. Stek burgarna på ena sidan, vänd och lägg på ost och låt den smälta (lägg ev på ett lock).
  11. Fördela hälften av dressingen på brödens underdel. Lägg på två burgare och toppa sen med dressing innan locket läggs på. Servera genast med potatisklyftorna.