Smash burger

Smash burger
Foto: Tv4

Smash burger

Av: Hugo - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

30 m

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Smash burger

  • 750 g högrevsfärs (gärna med extra bringa)
  • olja
  • salt
  • svartpeppar

Karamellserad lök

  • 3 msk smör
  • 3 gula lökar
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk vinäger
  • 1 dl vatten

Rostade potatisklyftor

  • 600 g potatis
  • olja
  • salt
  • peppar

Tryffelmajonnäs

  • majonnäs
  • tryffelolja (med chili)

Tillbehör

  • 4 skivor cheddarost
  • 4 blad krispsallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

Smashburger

  1. Krydda högrevsfärden och forma till bollar. Ställ kylen till det är dags för tillagning. Pressa ner biffarna i pannan till platta burgare, lägg på en skiva cheddar medan burgaren ligger i pannan så den smälter lite.

Karamelliserad lök

  1. Skiva den gula löken och stek glansig i smör. Strö över sockret och häll i vatten och vinäger. Låt det koka in.

Rostade potatisklyftor

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba och rensa potatisen. Skär den i klyftor, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg.

Tryffelmajonnäs

  1. Blanda majonnäs och tryffelolja (mängd olja kan justeras efter smak). Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Montera smashburgarna i bröden med sallad, tryffelmajonnäs och karamelliserad lök. Servera med potatis och tryffelmajonnäs vid sidan av.