Smal sill på ryskt vis

Smal sill på ryskt vis
Foto: TV4

Sill hör till de feta fiskarna, men fettet är av den nyttiga sorten så njut sillen med gott samvete. Här serveras den på ryskt vis med hackad saltgurka och rödbetor samt en smal men smakrik sås till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk urvattnad sill för inläggning
  • 1,5 dl inlagd rödbeta
  • 1,5 dl saltgurka
  • 1,5 dl strimlad purjolök
  • 2 dl mild naturell yoghurt
  • 1 msk söt senap
  • 1 tsk curry
  • 1 msk riven pepparrot
  • 0,5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 cm stora bitar. Lägg på ett fat.
  2. Hacka skivad eller hel inlagd rödbeta. Gör likadant med saltgurkan. Snitta, skölj mellan bladen och finhacka purjolöken. Lägg det hackade i ränder ovanpå sillen. Garnera eventuellt med några dillvippor.
  3. Sås: Blanda samman yoghurt, senap, curry, pepparrot och dill till såsen. Servera i separat skål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept