Skurna pepparkakor med mandelspån

25 m + 60 m
70 st
Skurna pepparkakor med mandelspån
Foto: TV4
25 m + 60 m
70 st

Du behöver

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 140 g ljus sirap (1 dl)
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kryddnejlika
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 360 g vetemjöl (6 dl)
  • 30 g mandelspån (0,5 dl)

Gör så här

  1. Blanda samman smör, strösocker, ljus sirap och kryddor och blanda runt. Tillsätt bikarbonat och vetemjöl och bland till en deg, sist blandar du i mandelspån.
  2. Dela degen i två bitar och rulla till runda längder. Plasta och låt vila i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skär längderna i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 12 minuter, ta ut och låt svalna. Förvaras torrt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept