Skärgårdsgryta

Skärgårdsgryta
Foto: TV4

En lite annorlunda skärgårdsgryta med rödvin i.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 torskfiléer
  • 4-6 abborrfiléer
  • 75 g matfett
  • 1 knippa färsk lök i bitar
  • 2 små burkar skivade champinjoner, ca 200 g
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 l vatten + svampspadet
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • salt och vitpeppar efter smak
  • 10-12 små färskpotatisar
  • 1 dl rödvin (knappt)
  • hackad dill, persilja och gräslök

Servering:

  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Smält matfettet och låt lök och champinjoner svettas några minuter. Häll över tomater, vatten, svampspad och buljongtärningar. Krydda och låt alltsammans koka upp.
  2. Lägg i potatisen delade i lagom stora bitar och sjud den i 3-5 minuter.
  3. Skär fisken i mindre bitar och lägg den ovanpå potatisen. Sjud vidare i 3-5 minuter. Smaka av med vin och lite kryddgrönska.
  4. Servera i djupa tallrikar och klicka i crème fraiche och resten av kryddgrönska i tallriken. Servera hårt bröd och smör och ost till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept