Skånsk senapssill

Skånsk senapssill
Foto: TV4

Till den här senapssillen använder du den något grovkornigare skånska senapen i stället för en vanlig slät. Lägg in sillen själv efter vårt recept eller köp färdig och pigga upp med hemgjord senapssås.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl matolja
  • Inlagd sill:
  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 0,5 dl ättiksprit, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Ta av från värmen och låt kallna. Kyl lagen.
  2. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en glasburk. Slå över den kalla lagen och låt stå ett dygn.
  3. Senapssås: Blanda samman senap, vinäger, socker, salt och vitpeppar. Vispa i oljan under omrörning. Ställ kallt till servering.
  4. Låt sillbitarna rinna av ordentligt. Lägg dem i en serveringsskål och slå över senapssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept