Skånsk senapsgurka

Skånsk senapsgurka
Foto: TV4

Passa på när gurkan är billig och gör en stor sats. Gurkan är hållbar om den bara får stå svalt.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 5 stora gröna slanggurkor
  • 2 msk skånska senapskorn
  • dillkronor

Inläggningslagen:

  • 0,5 l ättika, 12%
  • 4,5 dl strösocker
  • 1,5 dl salt

Gör så här

  1. Tvätta gurkorna väl. Skär de i skivor. Lägg dem i kruka eller glasburk med senapskorn och dillkronor mellan varven.
  2. Blanda till inläggningslagen kall och rör tills sockret och saltet har smält. Häll den sedan över gurkorna. Tillslut och ställ burkarna svalt.
  3. Efter ungefär 3 veckor är gurkan klart att ätas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept