Skånsk kalops

Skånsk kalops
Foto: TV4

En svensk husmansklassiker från Skåne.

8 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g högrev
  • 2 msk smör
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 dl oxbuljong
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 x 2 cm tärningar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg över dem tillsammans med kryddor i grytan. Strö på vetemjölet och vänd ner det.
  2. Häll på buljongen, koka upp och lägg på lock. Sjud på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme. Krydda med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.
  3. Hetta upp rätten före servering. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept