Skaldjurspaj på krabba

Skaldjurspaj på krabba
Foto: TV4

En skaldjurspaj med mycket dillsmak. Tänk på att dina gäster kan vara skaldjursallergiker och förbered något som passar dem.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 st liten burk salladskrabba
  • 6-700 g räkor med skal
  • 2 st ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 knippa dill, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Kavla ut degen och klä formen med 2/3 av degen. Ställ i kylen.
  4. Skala räkorna, rensa krabban.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och vänd ned räkor, krabba och dill.
  6. Förgrädda pajskalet 10 minuter, slå i fyllningen. Kavla ut restdegen, sporra ut remsor och lägg över i rutmönster. Grädda klart 15-20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept