Sjömansbiff på rostbiff

Sjömansbiff på rostbiff
Foto: TV4

En klassisk svensk rätt. Använd gärna rostbiff eller innanlår. Det hinner gott och väl bli mört under långkoket på spisen. Sjömansbiff är en behändig gryta som passar att laga till många. Dubblera gärna receptet, men ta 1 1/2 gång av vätskan.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rostbiff eller nötinnanlår
  • 3 gula lökar
  • 8-10 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • vitpeppar
  • 2,5 dl mörkt öl
  • 2,5 dl buljong av tärning
  • 1 knippa persilja
  • 1 saltgurka

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär i skivor. Klipp stjälkarna av persiljan (spara och bind ihop dem med bomullsgarn), hacka persiljebladen. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Bryn på båda sidor i smör. Ta upp köttet och bryn löken.
  2. Varva kött, lök och potatis i en gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg i lagerblad, timjan och persiljestjälkar. Häll på buljong och öl.
  3. Småkoka under lock i ca 45 minuter. Strö över hackad persilja före serveringen. Servera med skivad saltgurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept