Sjömansbiff på högrev

Sjömansbiff på högrev
Foto: TV4

Många av “yrkesrätterna”, som sjömansbiff och skomakarlåda, kom till för att man hade begränsade möjligheter att värma maten. Alltså var det smidigt om allt låg i samma låda. Gott blev det på köpet!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g mörad högrev, skivad
  • salt och peppar
  • 8-10 råa potatisar, skivade
  • 3-4 gula lökar, skivade
  • 1 fl porter
  • 2-3 dl buljong
  • 1 lagerblad
  • persilja
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda köttskivorna och bryn dem i smör i en panna.
  2. Varva potatis, lök och kött i en gryta, krydda mellan varven. Slå på porter och så mycket buljong att det nästan täcker.
  3. Lägg i lagerbladet och koka sakta under lock tills köttet är mört , ca 45 minuter. Strö på persilja och servera med rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept