Sjömansbiff med äpple

Sjömansbiff med äpple
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sjömansbiff med äpple

13 ingredienser

En fräsch variant på sjömansbiff, där skivade äpplen ger fin smak.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g lövbiff (eller skivat ytterlår)
  • salt
  • peppar
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 äpplen, skivade
  • 8-10 potatisar, råa skivade
  • 4 svartpepparkorn
  • 2 krm hel kummin
  • 2 lagerblad
  • 0,5 nötbuljongtärning
  • 4-5 dl öl
  • persilja
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn köttet i lite smör. Bryn därefter löken. Varva lök, potatis, äpple och kött i en gryta. Strö på kummin och lite salt mellan varven.
  2. Lägg i pepparkorn och lagerblad. Smula ner buljongtärningen och slå på öl så det nästan täcker innehållet.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter. Strö på persilja och servera.