Sivs apelsinkaka

Sivs apelsinkaka
Foto: TV4

Sockerkakan får både smak och doft av apelsin. En bit mörk choklad är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 apelsin, saft + rivet skal
  • 125 g smör, smält
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång kakform.
  2. Vispa ägg och socker vitt, vänd ner apelsinskal och saft. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta. Tillsätt till sist det svalnande smöret.
  3. Slå smeten i formen, grädda ca 40 minuter. Lossa formen och låt kakan svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept