Sillsallad med äpple

Sillsallad med äpple
Foto: TV4

En del gamla recept på sillsallad innehåller även kött. Men många föredrar den så här, lätt och frisk i smaken. Dessutom blir den mer hållbar på bara sill.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 filéer inlagd sill
  • 8 små inlagda rödbetor
  • 1 stort syrligt äpple, skalat
  • 0,5 gul lök
  • 1 saltgurka
  • 2 stora kalla potatisar
  • 1 msk svensk senap
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl matolja
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tärna sill, rödbetor, äpple, gul lök, saltgurka och potatis fint.
  2. Rör ihop senap, socker och vinäger. Vispa ner oljan droppvis. Blanda såsen med det övriga. Packa samman sillsalladen i en vattensköljd skål och låt den stå svalt en stund.
  3. Vänd upp sillsalladen på ett serveringsfat.
  4. Vispa grädden och spritsa den över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept