Sill- och äggsallad

Sill- och äggsallad
Foto: TV4

Urvattnad inläggningssill på burk är smidigt att ha hemma. Med den åstadkommer man lätt egna, goda sillrätter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk inläggningssill

Sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk vinäger
  • svartpeppar
  • 1 skivad rödlök
  • Sallad:
  • 3 hårdkokta ägg
  • 4 inlagda rödbetor
  • ca 10 cm slanggurka
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 msk senap

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen utom löken.
  2. Skär sillen i bitar och vänd ner dem. Garnera med rödlök. Låt sillen dra några timmar i kylen.
  3. Hacka ägg, rödbetor och gurka till salladen. Blanda med gräddfil och senap och vänd sedan ner övriga ingredienser. Låt dra några timmar i kylen. Servera sillen med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept