Sill i röd sås

Sill i röd sås
Foto: TV4

En härlig sillinläggning som kan anrättas samma dag som den ska ätas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 matjesfiléer skurna i bitar
  • 1 rödlök
  • 1 dl dill, finskuren
  • 2 msk vit vinäger
  • 2 msk matolja
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl tomatjuice
  • några droppar tabasco
  • lite nymald svartpeppar
  • eventuellt 2 msk sherry

Gör så här

  1. Lägg sillen i ett fat. Finhacka löken och dillen och lägg runtom.
  2. Blanda vinäger, olja, socker och tomatjuice och rör tills sockret smält. Smaka av med tabasco, peppar och sherry. Häll blandningen över sillen och låt den stå och dra några timmar innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept