Sill à la Oslo

Sill à la Oslo
Foto: TV4

Den milda ägg- och senapssåsen passar fint till den salta sillen. Snåla inte med den hackade persiljan. God rätt till eller på knäckebröd.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 urvattnade sillfiléer, i små bitar

Sås:

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 tsk senap
  • lite grovmalen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ättikssprit
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk socker
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skär sillen i små bitar.
  2. Mosa äggulorna med senapen, krydda med peppar och rör ned oljan lite i sänder.
  3. Tillsätt ättikan och sen den ovispade grädden. Smaka av med socker och rör ned lite persilja.
  4. Vänd ned sillen. Garnera med hackad äggvita och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept