Shireens 3 sorters biskvier

Shireens 3 sorters biskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

3 varianter på biskvier - apelsin- och nougat, kokos samt saffran. Ljuvligt goda!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

18 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

Biskvibotten

  • 200 g mandelmassa av bra kvalitet, 50/50
  • 0,5 dl strösocker
  • 1-3 stora äggvitor
  • 1 apelsin, zest

Smörkräm

  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1-1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 äggulor

Kokos

  • 1 färsk kokosnöt
  • 100 g kokosnötsolja

Saffran

  • 0,5 saffran

Nougat

  • 100 g nougat

Choklad

  • 300 g mörk choklad
  • 300 g mjölkchoklad
  • 300 g vit choklad

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och rör ner sockret. Vispa äggvitorna för hand och rör ner lite i taget i mandel- och sockerblandningen tills det blir en krämig konsistens.
  3. Häll 1/3 av mandelkrämen i en ny bunke och smaksätt med apelsinzest.
  4. Gör runda cirklar och spritsa ut smeten på cirklarna, ca 4 cm i diameter. Grädda i ca 10-12 min
  5. Vänd på kakorna när de kommer ut från ugnen, smörkrämen ska vara på den sidan som varit nederst i ugnen. Låt svalna innan du brer på smörkrämen.
  6. Smörkräm grundrecept
    Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig smet. Addera en äggula i taget tills allt går ihop och blir krämigt.
  7. Dela smörkrämen i tre olika skålar och smaksätt med de tre olika smakerna, se nedan.
  8. Kokosnötssmörkräm
    Riv kokosnöten och blanda med smörkrämen. Addera lite kokosnötsolja i taget och vispa till en krämig konsistens. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  9. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält mörk choklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.
  10. Saffranssmörkräm

    Vispa smörkrämen och saffranet krämigt. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  11. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält vit choklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.
  12. Nougatsmörkräm
    Vispa smörkräm och nougat krämigt. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med apelsinsmak med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  13. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält mjölkchoklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept