Sesampanerade laxkotletter

Sesampanerade laxkotletter
Foto: TV4

När du lagar fisk som har benet kvar får du en mer mustig smak än utan. De här läckra laxkotletterna är panerade med sesam.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st laxkotletter
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • 0,5 dl sesamfrön, rostade

Till servering:

  • 4 portioner nudlar
  • 1 burk böngroddar
  • 1 st lime
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet och låt böngroddarna rinna av. Pensla laxkotletterna med olja, salta och doppa dem i sesamfröna. Lägg på en skärbräda att torka en stund.
  2. Stek laxkotletterna på medelvärme i 3-4 minuter per sida. Woka nudlarna och böngroddarna i rapsolja. Krydda med soja och sesamolja.
  3. Servera laxen på en bädd av nudlarna tillsammans med limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept