Sesamkyckling med frukt och bär

Sesamkyckling med frukt och bär
Foto: TV4

Detta är en jättegod festrätt. I den kan du ta tillvara de frukter och bär som säsongen erbjuder. Rätten kan serveras varm eller kall.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 kycklingfiléer
  • 1 dl sesamfrön
  • Marinad:
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 tsk grovt salt
  • Couscous:
  • 2,5 dl couscous
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 msk honung
  • 50 g smör
  • 2 röd spansk peppar
  • sallatsblad
  • 200 g fetaost

Till servering:

  • 6 mjukkokta ägg
  • 6 kvisttomater
  • 2 små nätmeloner
  • 3 avokador
  • pressad citronsaft
  • 1 dl blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda olivoljan med honungen och saltet. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner vitlöken. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem marinera i 15 minuter. Bryn dem på låg värme och flytta över i en ugnssäker form. Strö över sesamfröna och låt dem eftersteka i 8 minuter. Kontrollera med en sticka att köttsaften är klar och genomskinlig. Skär i sneda skivor före servering.
  2. Koka upp kycklingbuljongen med honung och smör. Häll buljongen över couscousen och låt stå i 20 minuter. Skär pepparfrukterna på längden, skrapa ut kärnorna och hacka pepparfrukterna. Tärna fetaosten. Riv sallatsbladen i mindre bitar. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda pepparfrukt, fetaost och sallat med couscousen.
  3. Skala melonerna, ta ut kärnorna och skär fruktköttet i mindre bitar. Skär tomaterna i klyftor. Skala äggen och dela dem. Dela avokadorna, ta ut kärnorna och skär frukterna i klyftor. Pressa över några droppar citron för att hindra att avokadon mörknar. Fördela couscousen i 6 portionsskålar och fördela kycklingbitarna och tillbehören över. Toppa med blåbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept