Senapsstuvad lutfisk

Senapsstuvad lutfisk
Foto: TV4

Allt i en form är alltid praktiskt. Se här ett praktiskt sätt att ta till vara rester. Förmodligen behöver du koka ny sås. Det går åt mycket av den varan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 kg kokt lutfisk
  • ca 8 kokta kalla potatisar

Sås:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong från tärning
  • 2-3 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2-3 msk grovkornig julsenap
  • lite gula senapsfrön
  • gröna ärter att servera till

Gör så här

  1. Rensa lutfisken och skala potatisen.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull, späd med buljong och mjölk lite i sänder.
  3. Krydda med salt och peppar och småkoka såsen i 10 minuter. Smaka av såsen med senap.
  4. Vänd försiktigt ned fisk och skalad skivad potatis i såsen, hetta upp och servera med senapsfrön över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept