Senapsbiffar med kryddsmör

Senapsbiffar med kryddsmör
Foto: TV4

Att ha en rulle färdigt kryddsmör i frysen är guld värt, både sommar som vinter. Gör gärna en extra sats, och smaksätt på olika sätt. Sedan är det bara att skära en skiva kryddsmör och förgylla det nystekta eller grillade. Ett kryddsmör med basilika, vitlök och citron passar även till varma fiskar och skaldjur!

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 tsk blandad grillkrydda
  • grillolja till pensling
  • 50-75 g smör, mjukt
  • 2 tsk dragon
  • skivad ananas
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör och 1 tsk dragon. Forma en rulla och rulle den i resten av dragonen. Lägg i kylen.
  2. Blanda färsen med kryddor, ägg, senap och persilja.
  3. Forma runda biffar. Pensla dem med olja och grilla sakta på båda sidor.
  4. Grilla också ananasen lätt penslad med olja. Servera med kryddsmöret och ananas i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept