Semiflytande getost

30 m
4
Semiflytande getost
Foto: TV4

Varm getost serveras med digestivekex samt citrus- och myntahonung.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 april 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 200 g chèvre (4 skivor)
  • 1 dl honung (gärna apelsinbloms- eller acaciahonung)
  • 0,5 dl tunna strimlor av apelsin- och citronskal
  • 1 knippe färsk mynta
  • 4 digestivekex

Gör så här

  1. Värm osten i ugn, 200 grader i 4-5 minuter.
  2. Värm samtidigt honungen i kastrull tillsammans med citrusskal och myntablad – viktigt att detta ej börjar koka, ska bara värmas!
  3. Lägg upp osten på ett digestivekex och skeda honungen över. Servera varmt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept