Semiflytande getost

30 m
4
Semiflytande getost
Foto: TV4

Varm getost serveras med digestivekex samt citrus- och myntahonung.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 april 2016
30 m
4

Du behöver

  • 200 g chèvre (4 skivor)
  • 1 dl honung (gärna apelsinbloms- eller acaciahonung)
  • 0,5 dl tunna strimlor av apelsin- och citronskal
  • 1 knippe färsk mynta
  • 4 digestivekex

Gör så här

  1. Värm osten i ugn, 200 grader i 4-5 minuter.
  2. Värm samtidigt honungen i kastrull tillsammans med citrusskal och myntablad – viktigt att detta ej börjar koka, ska bara värmas!
  3. Lägg upp osten på ett digestivekex och skeda honungen över. Servera varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept