Korv Stroganoff

Snabbt och enkelt till vardags
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Korv Stroganoff

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

9 ingredienser

15 min

Korv Stroganoff på falukorv är en klassiker i det svenska vardagsköket - smakar lika bra i matlådan dagen efter. Här är ett recept från Vår kokbok.

Tips! Prova även att göra grytan på frukostkorv eller grillkorv förvariation.

Ingredienser

portioner
  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning (eller margarin)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en panna. Bryn korv och lök. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och rör om. Späd med grädde.
  2. Smaksätt med salt och peppar. Koka ett par minuter. Rör i hackad persilja efter smak.
  3. Servera med ris, kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.
  4. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din Korv Stroganoff!