Ugnsbakad julskinka

Ugnsbakad julskinka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Från Vår kokbok

Hemrimmad skinka ska blötläggas i 2-4 tim, beroende på storlek. Skinka som köps rimmad är sprutsaltad. Saltlaken blir då jämt fördelad och skinkan behöver inte blötläggas. Den Den är extra känslig för salt kan dokc låta skinkan ligga i rikligt med kallt vatten i 4-8 timmar.

26 oktober 2009
Visa mer
2h

Du behöver

  • 1 st hel och styckad rimmad skinka med eller utan ben

Gör så här

  1. Spola av skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar på den benfria. Lägg skinkan i ett stort stycke aluminiumfolie.
  2. Stick in en digital stektermometer så att spetsen kommer in i skinkans tjockaste del. Svep om folien väl.
  3. Lägg skinkan i en ugnssäker form eller långpanna. Sätt in den nedre delen av ugnen i 175 grader.
  4. Skinkan är färdig när termometern visar 70-75 grader.
  5. ta ut skinkan, öppna folien. ta bort nät och sväl när skinkan svalnat något. Griljera eller glasera skinkan. Ta vara på skyn i folien. Skyn kan spädas och användas till dopp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept