Lasagne med tacokyckling

50 min
4
Lasagne recept
Foto: Per Ranung

Lasagne är en riktig klassiker hos barnfamiljer. Med tacokryddad kyckling blir det en härlig twist på den. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Mixa ihop riven ost, crème fraiche, mjölk och ekotomater på burk och du har en ”bechamel the easy way”. Färska lasagneplattor och valfri fyllning. God middag! /Sara Begner

Här hittar ni fler recept ur boken

Laga mat tillsammans



19 oktober 2011
Visa mer
50 min
4

Du behöver

Lasagne

  • 2 msk smör
  • 500 g kycklingbröstfilé, strimlad
  • 1 påse tacokryddmix eller egen tacokrydda+ 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater, på burk
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 msk smör, till formen
  • 150 g lasagneplattor, färska eller torkade
  • 3 dl ost, riven och lagrad

Tacokrydda

  • 1 msk spiskummin, malen
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Lasagne
    Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingstrimlorna runt om.
  3. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter.
  4. Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en tillbringare och mixa med stavmixer.
  5. Salta och peppra.
  6. Smörj en ugnsform.
  7. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor.
  8. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, 20–25 minuter för färsk pasta, 30–35 minuter för torkad pasta.
  9. Tacokrydda
    Mortla alla ingredienser i en mortel och mixa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept