Pyttipanna

30 min
4
Pyttipanna
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
30 min
4

Du behöver

  • 3 msk smör eller margarin
  • 400 g rotfrukter i tärningar, t ex morötter, rotselleri och palsternacka
  • 400 g potatis i tärningar
  • salt och peppar
  • 400 g kantareller, trattkantareller eller champinjoner
  • 2 st rödlökar eller 1 purjolök
  • 1 st äpple
  • hackad
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Smält 2 msk av fettet i stor stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Stek rotfrukts- och potatistärningar på medelstark värme i 7-10 minuter. Salta och peppra. Ta upp tärningarna och håll dem varma.
  2. Borsta svampen och lägg i pannan. Låt det mesta av vätskan koka bort. Skala och hacka löken. Kärna ut äpplet och hacka i bitar. Lägg resten av fettet, löken och äpplet och låt fräsa med svampen. Vänd ner rotfrukt och potatistärningar och blanda. Salta och peppra. Rör i hackad persilja.
  3. Servera med ägg och tomatsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept