Barnmat: Gul linscurry med ingefära och lime

Barnmat: Gul linscurry med ingefära och lime
Foto: Sara Ask

Linser är bra mat: gott, nyttigt, billigt och klimatsmart. Här är ett recept på en gul linscurry som får ta smak av currypasta och ingefära. Är barnen skeptiska till löken kan den serveras i en skål bredvid så kan de välja hur mycket de vill ha.

Lite pressad lime över alltsammans är pricken över i.

15 april 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 msk rapsolja (cirkamängd)
  • 3 tsk röd currypasta (cirkamängd)
  • 2 tsk riven färsk ingefära (cirkamängd)
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 165 ml kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 7 dl vatten (cirkamängd)
  • 2 dl gula eller röda linser
  • 0,5 st rödlök
  • 2 dl ärter
  • 1 tsk salt
  • 1 st limefrukt, i skivor

Gör så här

  1. Fräs currypasta, ingefära och vitlök snabbt i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, tomatkross och hälften av vattnet och låt kok upp.
  2. Skölj linserna och tillsätt dem. Låt koka cirka 30 min eller tills linserna är mjuka. Rör om då och då och späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
  3. Hacka löken och tillsätt den. Häll i ärterna och smaka av med salt. Servera med ris eller bulgur och lime i skivor att pressa över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept