Lax i thaikryddad sås

Lax i thaikryddad sås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Lax i thaikryddad sås

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

13 ingredienser

20 min

Lax i en smarrig sås smaksatt med chili, currypasta och lime.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax
  • 0,5 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 limefrukt, saft
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 150 g sockerärtor
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
  4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
  5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.