Lax i thaikryddad sås

20 min
4
Lax i thaikryddad sås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
20 min
4

Du behöver

  • 600 g lax
  • 0,5 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, saft
  • 1 dl hackad koriander
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
  4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
  5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept