Biff Sang

Biff Sang
Foto: Paulina Westerlind

I den här asieninspirerade rätten wokas biff med grönsaker och cashewnötter.

9 juni 2010
Visa mer

Du behöver

  • 300-400 g entrecôte eller ryggbiff
  • 1 dl soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • stänk av chilipulver
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • svartpeppar
  • havssalt
  • 0,5 st gul paprika
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 dl frysta haricots verts
  • 0,5 st gul lök (ev)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl cashewnötter
  • kokosolja

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor. Blanda soja, oljor och kryddor och låt köttet marinera i minst 2 timmar i rumstemperatur.
  2. Strimla paprikan. Woka grönsakerna i oljan.
  3. Blanda i nötterna och lägg i en skål medan köttet wokas i kokosolja utan marianden.
  4. Häll i marinaden när köttet är färdigwokat.
  5. Rör ner grönsakerna och servera över nykokta risnudlar eller råris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept