Sanjoos Lax nam nam

Sanjoos Lax nam nam
Foto: Linus & Wille/baraBild
4

Du behöver

  • 600 g lax

Mangoaioli

  • 100 g majonnäs
  • 3 tsk Mango Chutney
  • 1 st vitlöksklyfta, liten

Fyllning

  • 4 msk mjukost
  • 0,5 st vårlök i strimlor
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar

Marinad

  • 2 msk tandooripasta (eller pulver)
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk tomatpuré

Grönsaker

  • 4 st morötter, stora
  • 1 st zucchini
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till dekoration

  • Ett par havtornsbär
  • 1 kvist timjan, färsk

Gör så här

  1. Mangoaioli
    Gör först mangoaiolin. Pressa vitlöken.
  2. Tillsätt chutney och majonnäs.
  3. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
  4. Marinad
    Blanda alla ingredienserna till tandoorimarinaden.
  5. Fyllning
    Blanda mjukosten med den finhackade löken, créme fraiche.
  6. Smaka av med vitpeppar till laxfyllningen.
  7. Lax
    Gör ett snitt i sidan på laxbiten, som en ficka.
  8. Lägg laxen i tandoorimarinad och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
  9. Sätt på ugnen på 150 grader.
  10. Öppna fickan på laxen och bred 1 msk laxfyllning i mitten på filen.
  11. Lägg laxen på en plåt och täckt med aluminiumfolie.
  12. Ugnsbaka i 20 minuter, beroende på laxens tjocklek.
  13. Grönsaker
    Förbered grönsakerna medan laxen marinerar .
  14. Skala morötterna.
  15. Hyvla dem och zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel.
  16. Stek grönsakerna i olivolja på medelvärme tills de är genomkokta.
  17. Salta och peppra.
  18. Lägg grönsakerna på mitten av tallriken, och lägg laxen på grönsaksbädden.
  19. Lägg en klick mangoaioli på fisken.
  20. Dekorera med några havtornsbär och en kvist av timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept