Två snabba nyårssnittar

ca 45 m
40 snittar
Två snabba nyårssnittar
Foto: TV4
Från Mitt kök

En delikat början på festen. Smördegsrulle med smakrik röra på grillad paprika, mandel och parmesan samt rågbröd med getostkräm med valnötter och torkade fikon och krasse.

30 december 2015
Visa mer
ca 45 m
40 snittar

Du behöver

Grillad paprika i smördeg

  • 200 g grillad paprika, avrunnen
  • 75 g mandel, skalad
  • 75 g parmesan, riven
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 250 g smördegsrulle

Servering

  • 50 g parmesan, riven
  • 0,5 dl mandel, hackad
  • 0,5 dl persilja och timjan, hackat

Rågbröd med getostkräm

  • 10 skivor rågbröd
  • 0,5 dl olivolja
  • smör, till stekning
  • 2 tsk havssalt
  • 150 g mogen getost, utan kanter
  • 150 g färskost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0,75 dl valnötter, hackade
  • 0,75 dl torkade fikon, hackade
  • 2 msk honung
  • 40 g krasse

Gör så här

  1. Grillad paprika i smördeg
    Mixa allt i en mixer till en slät massa, det gör inget om den är lite grov.
  2. Bred ut röran på din utrullade smördeg och rulla ihop den. Lägg den gärna i frysen en stund så blir den lite lättare att skära.
  3. Skär rullen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 min i 220 grader, tills rullarna är gyllene, toppa med hackad persilja vid servering.
  4. Rågbröd med getostkräm
    Skär bort kanterna från brödet och dela diagonalt. Smula kanterna och stek dem krispiga i smör och olja, låt rinna av på papper.
  5. Pensla brödet med olja och rosta i ugnen på 150 grader tills det är krispigt, 10-15 minuter.
  6. Blanda alla ingredienserna till getoströran och ställ kallt till servering.
  7. Toppa en trekant rågbröd med en rejäl matsked av getoströran och strö över krutongerna, toppa med massor av kryddig krasse!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept