Sandras huevos rancheros

ca 25 m
4
Sandras huevos rancheros
Foto: TV4
Från Mitt kök

"Ranchägarens ägg" är en matig sydamerikansk rätt med stekt ägg, bön- och chorizoröra i ett stekt tortillabröd med fräsch lime, avokado och koriander. 

12 januari 2016
Visa mer
ca 25 m
4

Du behöver

Tomatsås

  • 400 g krossade tomater
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 dl gul lök, hackad
  • 1 chilipeppar, hackad
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk spiskummin

Huevos rancheros

  • 300 g färsk chorizo
  • ca 400 g kokta svarta bönor
  • 4 tortillabröd
  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • 1 avokado
  • 1 lime

Gör så här

  1. Mixa samman alla ingredienser till såsen och låt småkoka tills den tjocknat, ca 10 minuter.
  2. Stek chorizon i mindre bitar, tryck ut den ur skinnet om den är färsk. Låt bönorna rinna av och lägg dem tillsammans med chorizon i tomatsåsen och låt koka ytterligare 5 minuter.
  3. I samma panna som du stekte chorizon steker du nu tortillabröden, ca 1 minut på vardera sida.
  4. Stek sedan äggen på medelhög värme, på ena sidan. Salta och peppra.
  5. Servera tomatsåsen på ett bröd, toppa med ett ägg, färsk koriander och en halv avokado delad i mindre kuber och en klyfta lime att pressa över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept