Höbbe

Höbbe
Foto: TV4

En matig gryta gjord på bland annat viltfångad fjällröding och severas med oststänger. Vilt och friskt norrlandslyx som helgmiddag. /Sandra Dahlberg

Vintips från Sandra
Santa Ana Viogner Reserve, art nr 73874, 77 kr

Sandra bjöd även på

Kantarellbruschetta


Hjortronpaj



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 juni 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

Höbbe

  • 300 g fjällröding, filéad
  • 300 g torsk
  • 1 st purjolök
  • 6 dl fiskbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk timjan
  • 4 st potatisar, stora
  • 2 st palsternackor
  • 0.5 paket saffran
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 kg räkor
  • 0.5 nät blåmusslor
  • Sparris, att garnera med
  • Stekta cocktailtomater, att garnera med
  • Ett ark smördeg
  • riven västerbottensost att toppa med

Gör så här

  1. Fisk
    Tina fisken och skär i bitar, cirka 3x3 cm stora.
  2. Skär potatisen, palsternackan och purjolöken i bitar, bryn dessa och lägg i en rymlig gryta med 6 dl fiskbuljong.
  3. Låt koka i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser utom räkorna som läggs i när soppan är klar.
  5. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
  6. Stek några cocktailtomater och koka några fina sparrisar att garnera med.
  7. Oststänger
    Värm ugnen till 200 grader.
  8. Skär smördegen i fyra längder, toppa med riven västerbottensost.
  9. Grädda i ugnen tills stängerna fluffat upp sig och fått fin färg, cirka 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept