Sandkaka

Sandkaka
Foto: TV4
Jul

Trots namnet är detta en saftig hållbar mjuk kaka. Konjaksmaken är på rätt plats. Skär tunna skivor.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1,5 msk konjak
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Smöra och bröa en kakform.
  2. Rör smör och socker vitt, arbeta in äggen ett i sänder.
  3. Rör ner konjak och vanilj och sist mjöl blandat med bakpulver.
  4. Slå smeten i formen, grädda strax under mitten cirka 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept