En lyxigt god vardagsmiddag eller enkel bjudmiddag med saftigt stekt kycklinglårfilé, råstekt ugnspotatis, sparris och en magiskt god kräm med sälta från sardeller och parmesan.
Skär potatisen i tärningar och lägg i kallt vatten.
Häll bort vattnet, torka av potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Vänd runt. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp en stekpanna med olja och salviablad. Stek filéerna hårt på skinnsidan först, vänd sedan och sänk temperaturen till medelhög. Stek och ös filéerna tills de är genomstekta.
Vispa samman äggula, lite vita, sardellkräm och vitvinsvinäger. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills det blir som en majonnäs i konsistensen. Blanda i riven vitlök, citronsaft och riven parmesan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Stek hastigt på den gröna sparrisen i olivolja, salta och peppra.
Servering
Servera den krispigt stekta kycklinglårfilén på en bädd av sparris och råstekt potatis. Klicka på sardellkräm och toppa med riven parmesan och salvia.