Salthalstrad sill

Salthalstrad sill
Foto: TV4

Salt sill är inte bara god stekt utan passar även utmärkt att halstras över kolglöd. Gott till är färskpotatis och kryddsmör med gräslök.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st sillar, salta urvattnade
  • 2 tsk rapsolja

Kryddsmör:

  • 50 g smör
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • salt och vitpeppar, malen

Till servering:

  • färskpotatis, nykokt
  • rödbetor, kokta
  • flingsalt

Du behöver också

  • ett dubbelt fiskhalster som kan vändas

Gör så här

  1. Kryddsmör: Låt smöret bli rumstempererat. Skär gräslöken smått. Blanda samman smör, gräslök, salt och peppar.
  2. Förbered alla tillbehör så att de är klara när fisken ska halstras. Den ska serveras helt nylagad.
  3. Pensla fisken med olja. Lägg i halster och halstra på båda sidor över grå glödbädd. Servera fisken på varma tallrikar med tillbehören. Strö över flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept