Salta biten

Salta biten
Foto: TV4

Kokt rimmad oxbringa med impotatis. Förr i världen en mycket uppskattad söndagsrätt. Oxbringa kokar du dagen före och värmer på vid servering.

2 juni 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg rimmad oxbringa
  • 1 skalad morot skuren i bitar
  • 6-7 vitpepparkorn
  • 18 potatisar
  • 1 purjolök
  • persilja

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skala moroten och skär den i mindre bitar. Skölj oxbringan ordentligt och lägg den i en rymlig kastrull med vatten så det täcker. Koka upp och skumma och lägg i moroten och vitpepparkornen.
  2. Koka mycket långsamt i ungefär 3 timmar, eller tills man med en provsticka kan känna att köttet är färdigkokt. Lägg i press över natten.
  3. Skala potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i mindre bitar. Koka potatis och purjolök i kokspadet från bringan. Lägg i moroten så att den också blir varm. Skär köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Servera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept