Sallad Parisienne

Sallad Parisienne
Foto: TV4

Den här salladen hittar du ofta på krogar i och runt Paris. Där är den oftast förrätt, men du kan också bjuda den som en lätt sommarlunch, kanske i bersån en dag när solen skiner. Här är receptet beräknat som lunchrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g färska champinjoner
  • 200 g kokt skinka
  • 175-200 g schweizerost
  • 4 tomater
  • isbergssallat
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Rör ut senapen i vinägern och rör ner oljan, lite i taget. Sätt till dragon, lite salt och nymalen peppar.
  2. Rengör och skiva champinjonerna ganska grovt. Lägg dem i en skål, häll över dressingen och blanda försiktigt. Låt stå i 20 minuter. Strimla skinkan, inte för smått, och skär osten i tärningar eller i strimlor som skinkan. Dela sallatshuvudet i 4 klyftor, skär bort stocken och strimla sedan sallaten centimetertjockt tvärs över. Skär tomaterna i klyftor och hacka persiljan.
  3. Vill du ge salladen en lätt doft av vitlök skalar du vitlöksklyftan och gnider salladsskålen med den. Blanda allt utom tomaterna och persiljan i skålen. Dekorera sedan prydligt med tomaterna och strö till sist över persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept